WE ARE CONTINUALLY IMPROVING OUR CUSTOMER SERVICE

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Het creëren van fantastische visualisaties zit in ons DNA.

Op deze pagina hebben we de meest voorkomende vragen opgesomd die vaak voorkomen voordat we een 3D-project gaan ontwikkelen.

Als u geïnteresseerd bent om met ons samen te werken maar heeft u nog een vraag, aarzel dan niet om ons te bellen en we gaan op zoek naar een effectieve oplossing.

Voorafgaande

Hoe starten we?

Neem contact op met DNA |visual-design om ons te laten weten wat uw wens is. Vermeld daarbij de kenmerken van uw project en het aantal afbeeldingen of de lengte van de video die u nodig hebt. U kunt hiervoor dit contactformulier gebruiken.
Voordat we een offerte opstellen, is er duidelijkheid nodig over het budget de exacte omvang en inhoud van het project. Hoe meer gedetailleerde instructies u kunt geven, hoe efficiënter het voor ons zal zijn om precies datgene te leveren wat u nodig hebt.
Ook kunt u ons een e-mail sturen naar info@dnavisualdesign.com of ons bellen op 0185 1304 228

Wat hebben jullie nodig van ons om te starten?

Alle informatie die u over het project hebt, is nuttig. Als u 3D-bestanden, hoogtekaarten, landschaps- / lichtplannen en afwerkingen hebt, is dat geweldig! Maar als u alleen handgetekende plattegronden hebt of een ruwe schets, is dat ook goed. We kunnen vrijwel overal mee werken, maar hoe meer informatie u kunt verstrekken, hoe beter we elkaar begrijpen.

Geheimhouding en Copyright

Zijn mijn gegevens veilig?

We volgen NDA-normen met strikte naleving. Op verzoek kunnen we een geheimhoudingsverklaring tekenen waarbij wij u kunnen garanderen dat deze strikt wordt nageleefd. De AVG is van toepassing bij het waarborgen van uw gegevensbescherming.

Kan ik referenties van opdrachtgevers aanvragen?

Op de website staan een aantal verwijzingen naar een deel van onze opdrachtgevers. Deze opdrachtgevers hebben toestemming gegeven om hun bedrijfsnaam te laten vermelden.

Kan ik referenties krijgen voor mijn specifieke project?

DNA |visual-design is een succesvolle visualisatiestudio en werkt aan verschillende projecten – interieur en exterieur, tuin en landschap, architectuur en stedenbouw. We kunnen over het algemeen voorzien in een referentie voor uw specifieke project.

Wie is de eigenaar van de beelden na oplevering?

DNA |visual-design is eigenaar van de render, maar de afbeelding wordt aan de klant in licentie overgedragen na volledige betaling. De klant kan de afbeelding geheel inzetten naar wens. We vragen u alleen om onze naamsvermelding als de afbeelding ergens wordt gepubliceerd.

Kosten en doorlooptijd

Wat kost het?

Omdat ieder project anders is variëren de kosten. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het project, het detailniveau en de complexiteit van de taken die nodig zijn om de klus naar uw tevredenheid af te ronden. We baseren een offerte op de geïnventariseerde wensen. Als u op zoek bent naar een specifieke kostenraming voor een huidig project, kunt u hiervoor dit contactformulier gebruiken. U ontvangt onze vrijblijvende offerte dan zo spoedig mogelijk.

Binnen welke termijn is de opdracht opgeleverd?

Omdat ieder project anders is variëren de doorlooptijden. De tijdsduur is afhankelijk van de grootte van het project, het detailniveau en de complexiteit van de taken die nodig zijn om de klus naar uw tevredenheid af te ronden. We baseren een planning op de geïnventariseerde wensen. Als u op zoek bent naar een specifieke tijdsplanning voor een huidig project, kunt u hiervoor dit contactformulier gebruiken. U ontvangt onze vrijblijvende offerte dan zo spoedig mogelijk.

De doorlooptijd is gemiddeld 2-4 weken afhankelijk van de grote van het project.
Visuals: meestal 1-3 dagen per 1-2 afbeeldingen.
Animatie: meestal 1-2 weken per minuut film.
Virtual Reality: meestal minstens 3 weken per project.

Strakke deadline? Neem contact op met DNA |visual-design en we zullen de wensen van uw project bespreken en de werkwijze efficiënt inrichten op basis van uw behoeften.

Betaling

Welke betaalmethode hanteren jullie?

In principe, met name voor nieuwe klanten, is een voorschot vereist van 50% voorafgaande aan de werkzaamheden en 50% bij de oplevering van het project. We begrijpen dat elk project anders is en we kunnen ons aanpassen aan elke opdrachtgever en de omvang van de opdracht. Stuur ons een e-mail of bel ons en stel een andere betalingsmethode voor die is gebaseerd op uw unieke behoefte.

Hoe accepteren jullie de betaling?

Wij accepteren betalingen via bankoverschrijving.

Werkwijze

Wat is jullie aanpak voor het visualiseren?

Na jaren ervaring in het maken van 3D grafische projecten, hebben we een flexibele en uiterst efficiënte workflow ontwikkeld, waardoor de opdrachtgever deelneemt aan alle ontwikkelingsstadia. We maken de 3D-geometrie van het project ter goedkeuring, passen vervolgens de texturen en materialen toe, wachten op bevestiging van de opdrachtgever en ten slotte geven we maximaal realisme met fotografische kwaliteit voor definitieve goedkeuring. De klant neemt deel aan alle processen om fouten en verrassingen ten aanzien van het eindresultaat te voorkomen.

Hoe ziet jullie workflow eruit?

Meestal worden de projecten in een aantal fases aan u gepresenteerd.
1. Inventariseren en analyseren. Welke informatie is er aangeleverd en is het bruikbaar? Welke informatie moeten wij nog hebben of zelf produceren? Wat is de locatie en context van het project?
2. Onderdelen die nog niet aanwezig zijn of niet in 3D zijn gemaakt worden gemodelleerd.
3. Kijkhoek bevestigen. We kunnen nu laten zien wat de standpunten zijn. Deze worden in overleg bepaald.
4. Als we de camerastandpunten hebben bepaald kunnen we de materialen gaan toepassen. Dit gebeurt op basis van aangeleverde productspecificaties of omschrijvingen in het plan. Ook (specifieke)planten, mensen en dieren worden in deze fase ingepast. In lage resolutie wordt het beeld gecommuniceerd met de opdrachtgever.
5. Oplevering in hoge resolutie waarbij u het definitieve beeld ontvangt met desgewenst het logo van uw bedrijf.

Om onze klanten in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn, evalueren en reflecteren we ieder project wanneer het afgerond is. DNA |visual-design zal een week na oplevering een enquête toesturen om alle feedback mee te nemen.

Welke bestandstypen kan ik aanleveren?

We kunnen de meeste bestandstypen zoals .MAX, .SKP, .FBX, .OBJ, .3DS, .3DM, .RVT, .STL,. DAE, DWG accepteren.

Wat als de plannen veranderen wanneer jullie al aan het renderen zijn?

We begrijpen dat dingen veranderen en we staan ervoor open om deze wijzigingen door te voeren. Een revisie binnen redelijkheid is al opgenomen in onze offerte. Afhankelijk van waar we ons bevinden in het proces en hoe uitgebreid de wijzigingen zijn, worden deze alleen in rekening gebracht op basis van het extra werk.

Communicatie

Waar zitten jullie? Kunnen we het project doornemen bij ons op het kantoor?

Ons hoofdkantoor bevindt zich in Rotterdam. Wanneer u voor het eerst zaken met ons doet spreken we voorafgaande aan de opdracht af om kennis te maken en het project door te nemen. Dit kan bij u op kantoor maar ook via Skype.
Alle overige communicatie verloopt met name digitaal. U hoeft in dit opzicht geen enkele moeite te doen, omdat we voor u het best mogelijke online communicatiekanaal zullen opzetten.

Met wie zal ik communiceren tijdens het proces?

De projectmanager assisteert u gedurende het hele proces. De projectmanager is degene die alle communicatie verzorgd en is de schakel tussen de opdrachtgever en het team van DNA |visual-design.

Kan ik meekijken tijdens het proces voordat het eindproduct er is?

Wij willen graag een perfecte vertaling maken van uw visie en ontwerpen en proberen deze zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. De meeste projecten worden in verschillende fases aan u gepresenteerd. Tussendoor is er voldoende gelegenheid voor overleg en communicatie.

Hoe werken jullie met bedrijven uit andere landen?

Aangezien we gedurende het hele project contact met u zullen onderhouden, via bestandenuitwisseling, e-mail, Skype, telefonisch, voelt het alsof we direct naast u werken. We kunnen klanten over de hele wereld bedienen en zijn gewend om op afstand te werken. Het aantal succesvolle projecten welke we op deze manier hebben opgeleverd zijn het bewijs.